Gyik

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

Mi a legjobb fűtési megoldás számomra?

A fűtési mód kiválasztása számos tényezőtől függ: az Ön szokásaitól; ha van korábbi fűtésszerelése; a területének klímájától, az Ön elektromos tarifájától és fogyasztásától, a hőszigeteléstől, a fűteni kívánt terület méretétől… A Gabarrón termékválasztéka lehetővé teszi, hogy megtalálja az Ön igényeinek legmegfelelőbbet: tároló fűtőtestek vagy Ecombi digitális tároló fűtőtestek, elektromos radiátorok vagy sugárzók, hőszivattyúk, törölközőtartók fürdőszobákba, konvektorok, ventilátoros fűtőtestek, hőszivattyúk, elektromos kazánok… A hivatalos kereskedő segít kiválasztani az Ön számára legjobb lehetőséget. Kétségek esetén írhat nekünk a [email protected] címre is.

Az elektromos kazánom nem ad hőt.

Ha a fűtés nem működik, javasoljuk, hogy ellenőrizze a termosztátot. Ennek tesztje az lenne, hogy a termosztátot a megszokott hőmérséklet fölé állítja, és megnézi, hogy a kazán beindul-e. Ha a kazán nem indul be, akkor valószínűleg termosztátprobléma van, és azt ki kell cserélni. Ha a termosztát működik, és a kazánt fűtésre hívja, ellenőrizze, hogy a kazán mutat-e hőmérsékletet, és hogy a kazánnyomás 1,5 bar, ha nem, akkor töltse fel az alatta lévő töltőhurok segítségével. Ha a kazán a fentiek kipróbálása után sem fűt, kérjük, forduljon a hivatalos forgalmazójához, vagy írjon a [email protected] e-mail címre.

Milyen tényezőket kell figyelembe vennem a fűtés kiválasztásakor?
 • Az épület vagy lakás szigetelési osztálya. Számításaink során figyelembe kell vennünk a ház szigetelési osztályát: ha felújították, és ha a szigetelés javítására irányuló beruházás történt, az építés évét stb.
 • A terület éghajlati viszonyai. A tartomány és a helyszín alapvető fontosságú annak meghatározásában, hogy meleg vagy hideg területről van-e szó.
 • Bármilyen már meglévő fűtési és használati vízellátó rendszer. Ha a lakásban már van vízradiátorokkal vagy padlófűtéssel ellátott hidraulikus áramkör, vagy éppen ellenkezőleg, ha nincs áramkör, és az a célunk, hogy minden helyiségben egyedi elektromos fűtést szereljünk fel.
 • The heating requirements of the user or those living in the house. It is not the same thing if 24 hours a day heating or just 5 or 6 hours of heating is required. Just as it is very different if there are always people at home, children or older people, than if we are talking about a house where people are only there from eight at night or where they only go at weekends.
 • A felhasználó vagy a házban élők fűtési igényei. Nem mindegy, hogy napi 24 órás fűtésre vagy csak 5 vagy 6 órás fűtésre van szükség. Mint ahogy az is teljesen más, ha mindig vannak otthon emberek, gyerekek vagy idősek, mint ha olyan házról beszélünk, ahol az emberek csak este nyolctól vannak otthon, vagy ahová csak hétvégén mennek.

A szerződéses villamosenergia-tarifa és a szerződéses keresleti díj. Általában az Elnurnál mindig az idődiszkriminációval rendelkező villamosenergia-tarifa, azaz a korábbi éjszakai tarifa megkötését javasoljuk. Ezt a tarifát a jelenlegi szabályozott spanyol piacon PVPC [Önkéntes ár a kisfogyasztók számára] idődiszkriminációval, 2,0 DHA néven nevezik, bár a szabad piacon bármelyik villamosenergia-szolgáltatótól találkozhat más hasonlóval is. Ezzel a tarifával általában több megtakarítás érhető el a számlán, mivel a csúcsidőn kívüli órák a legolcsóbbak, a napi 14 óra.

Az igénybevételi díj a fűtés típusához lesz kötve, mivel annyi kW fűtésre kell szerződni, amennyire szükségünk lesz, a szokásos háztartási fogyasztáson kívül: hűtőszekrény, TV, mosógép, szárítógép, kerámia főzőlap, mikrohullámú sütő, világítás stb. mellett.

Hol vásárolhatok elnur gabarron termékeket?

Ha Ön magánszemély, és érdeklődik termékeink beszerzése iránt, lépjen kapcsolatba velünk a [email protected] címen, és mi felvesszük Önt a kapcsolatot a legközelebbi forgalmazóval.

Elnur gabarron kereskedő lehetek?

Ha Ön egy vállalat, és szeretne a mi forgalmazónk lenni az Ön régiójában, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a [email protected] címen.

Hol vásárolhatok pótalkatrészeket?

A legtöbb pótalkatrész beszerezhető az ASP-ken (hivatalos szervizszolgáltatókon) keresztül, vagy az online áruházunkban található, gyorsabb átfutású pótalkatrészek.

Milyen garancia vonatkozik a termékre?

A termékgarancia a termék típusától, valamint az érintett alkatrésztől függ. A törvény által előírt szabványos garancia 2 év. Vannak azonban olyan alkatrészek, amelyeknél a garanciaidőt 3, 5 vagy 10 évre hosszabbítjuk meg.

ECOMBI PRO

Mi a különbség a statikus és a dinamikus tárolófűtés között?

A statikus tárolófűtés fokozatosan, természetes átadással adja le a hőt, azaz az összes betöltött hő fokozatosan kerül át a helyiségbe.

 

Ezzel szemben egy dinamikus tárolófűtés a belső hő egy részét természetes átadással biztosítja, a másik része pedig lehetővé teszi számunkra, hogy a kényszerített impulzus aktiválásával gyorsan megemeljük a hőmérsékletet, hogy azonnali hőt biztosítsunk a helyiségben.

A dinamikus tárolós fűtőtestek nagy hőtároló képességű berendezések, így képesek a hő akár 50%-át is megőrizni a következő napra, ha nem használtuk fel a kényszerített impulzus aktiválásával.

Tároló fűtőberendezéseink közül az Ecombi PRO egy statikus tároló fűtőberendezés, amely ideális minden típusú helyiségbe, az Ecombi ARC pedig egy dinamikus tároló fűtőberendezés, amely tökéletes nagy helyiségekbe, például nappalikba, nagy hálószobákba, konyhákba vagy átjáróhelyiségekbe.

Átalakíthatom az Ecombi PRO tárolófűtéseimet napenergiára a SOLAR BOX hozzáadásával?

Nem, a SOLAR BOX tartozék csak az Ecombi SOLAR és Ecombi ARC napkollektoros fűtőberendezésekkel használható.

Az Ecombi PRO nem tartalmazza a SOLAR MANAGER technológiát a fotovoltaikus berendezésekben a felesleg észlelésére.

Az Ecombi PRO csak a G CONTROL HUB vezérlőegységgel szerelhető fel a wifin keresztül történő kezeléshez.

Lehetséges-e a régi tároló fűtőtesteket Ecombi PRO-ra cserélni anélkül, hogy a házam elektromos berendezéseit megváltoztatnám?

Működésének köszönhetően lehetséges, hogy az Ecombi PLUS segítségével csökken a telepítendő berendezések szükséges teljesítménye. Az ideális helyzet az, ha a szükséges számításokat fűtéskalkulátorunkkal végezzük el, hogy felfedezzük a helyiséghez legmegfelelőbb Ecombi-t.

Lehetséges a jelenlegi időzítő kapcsoló megtartása?

Igen, az Ecombi PRO akkumulátorok saját beépített időzítővel rendelkeznek, így nincs szükség külső órajelekre a panelben. Ha azonban szeretné megtartani az időzítőt, mert az új berendezésnek más hagyományos akkumulátorokkal egyidejűleg kell működnie, akkor teljesen konfigurálható, és csak két paramétert kell módosítania a munkamódban, hogy hagyományos statikus akkumulátorként működhessen.

Melyik Ecombi PRO modell váltja fel a régi tárolófűtőmet?

Működésének köszönhetően lehetséges, hogy az Ecombi PRO segítségével csökken a telepítendő berendezések szükséges teljesítménye. Az ideális helyzet az, ha a szükséges számításokat fűtéskalkulátorunkkal végezzük el, hogy felfedezzük a helyiséghez legmegfelelőbb Ecombi-t.

Szükséges-e az Ecombi PRO számára külön éjszakai tarifával ellátott elektromos vezeték telepítése?

Nem. Minden Ecombi PRO digitális időkapcsolóval van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy normál fényponthoz csatlakoztassa. Ezt a tárolófűtést nem kell külön vezetékkel, időkapcsolóval ellátni, mint a régi berendezéseknél. Ezen túlmenően az ilyen típusú telepítéshez igazítható, és hagyományos akkumulátorokkal együtt működhet.

Meg kell változtatnom a villamosenergia-tarifámat?

Mivel ezeket a fűtőberendezéseket úgy tervezték, hogy gazdaságosak legyenek, célszerű olyan díjszabást választani, amely napközbeni csúcsidőn kívüli időszakokat is tartalmaz.

Kevesebbet fogyasztanak az Ecombi tárolófűtések, mint a hagyományosak?

Igen. Az Ecombi tárolófűtések a fűtési igények alapján intelligens módon kezelik a fogyasztást.
Ennek érdekében a nap 24 órájában figyelik a helyiség hőmérsékletét, és meghatározzák a kiválasztott hőmérséklet fenntartásához szükséges energiaszintet, így elkerülhető a felesleges fogyasztás.

Bonyolult az Ecombi tárolófűtő berendezés beállítása?

Nem, az Ecombi PRO mindössze három lépésből álló gyors indítással rendelkezik. A használati útmutatósegítségével állíthatja be.

Szükség van karbantartásra?

Nem, mivel az Ecombi PRO tárolófűtés egy 100%-ban elektromos rendszer, és működése során nem történik égés, teljesen biztonságos, és semmilyen karbantartást nem igényel.

Beállíthatom a kapacitásszerződést a különböző Ecombi PRO berendezések működéséhez?

Igen, az új Ecombi PRO tároló fűtőberendezésekkel lehetőség van a teljesítmény dinamikus szabályozására, mivel valós időben képesek igazítani a fogyasztásukat és váltogatni a működésüket ugyanazon berendezés különböző berendezései között, elkerülve a teljesítményhatár túllépését, amikor a tároló fűtőberendezések és a ház egyéb háztartási készülékei egyidejűleg működnek.

Hogyan érhetem el a dinamikus teljesítményszabályozást a fűtőberendezésekkel?

Az egyidejű kimenet racionalizálásához elengedhetetlen, hogy a berendezéseket az Elnur Wifi Control App alkalmazáshoz WiFi-n keresztül a kapcsolótábla vezérlő HUB segítségével csatlakoztassa.
Ezenkívül a PM-racionalizálót az otthon elektromos kapcsolótáblájába szerelik be, hogy tájékoztassa az alkalmazást az otthon teljes fogyasztásáról. Végül lehetőség van a házi szerződés maximális kapacitásának feltüntetésére. Így az App váltogatni fogja a berendezések működését, ha azt érzékeli, hogy a teljes fogyasztás hamarosan meghaladja a szerződésben foglalt teljesítményt.
Ily módon az akkumulátorok váltakozva működhetnek, hogy soha ne lépjék túl a beállított maximális teljesítményt, figyelembe véve az egyes egységekben konfigurált kényelmi prioritásokat.

Milyen előnyei vannak az Ecombi PRO wifi vezérlésnek?
 • Távvezérlés és teljes körű kezelés. Az Ecombi PRO berendezéseket bármilyen okostelefonon, táblagépen vagy internetkapcsolattal rendelkező eszközön keresztül kezelheti (be/kikapcsolás, programozás, hőmérséklet-szabályozás, berendezésbeállítások stb.).
 • A fogyasztás és a hőmérséklet rögzítése. Az alkalmazáson keresztül bármikor megtekintheti az összes korábbi fogyasztási és hőmérsékleti adatot mutató grafikont.
 • Racionalizálja otthona teljesítményét. Annak érdekében, hogy a nagy fogyasztás idején ne lépje túl a szerződött teljesítményt, a különböző készülékegységek automatikus kikapcsolás révén elosztják egymás között a teljesítményt.
 • Helyszínérzékelő. Az Ecombi PRO tárolófűtés a mobilkészüléken keresztül georeferálja az Ön tartózkodási helyét.
Szükséges a G Control Hub telepítése a WiFi kezeléséhez?

Igen, a G Control Hub kapcsolótábla létfontosságú szerepet játszik a berendezések Elnur WiFi Control alkalmazáson keresztül történő vezérlésében.

Mi több, érdemes letöltenie az Elnur Gabarron WiFi Control alkalmazást a mobileszközére, és ezzel vezérelni a tárolófűtéseket. A letöltés teljesen ingyenes, és minden nagyobb áruházban elérhető.

Hány Ecombi PRO tárolófűtést vezérelhetek egy G Control Hub segítségével?

Minden egyes G Control Hub kapcsolótáblával legfeljebb 31 Ecombi PRO tárolófűtőtestet vezérelhet.

Csökkenthetem-e az elektromos céggel szerződött teljes teljesítményt?

Igen, lehetséges a szerződött kimenet beállítása, beleértve a G Control PM eszközt is.

Mi az a G Control PM?

Ez egy olyan eszköz, amely érzékeli az otthon teljes fogyasztását, és lehetővé teszi az Elnur Gabarron fűtőberendezések teljesítményének dinamikus szabályozását. Mivel a racionalizálás az alkalmazáson keresztül történik, csak a wifi technológiával rendelkező berendezések képesek a fűtési prioritások megállapítására és racionalizálására ugyanabban a berendezésben.

 

Hogyan működik a G Control PM vezérlő?

A G Control PM teljesítményszabályozó közvetlenül az otthoni áramfogyasztási rendszerbe tesz jelentést. Amikor a szerződéses kapacitás túllépése előtt áll, a rendszer úgy kezeli a különböző telepített Ecombi PRO-ok csatlakoztatását vagy lekapcsolását, hogy soha ne lépje túl a maximális teljesítményt. A végeredmény a szerződéses kapacitás pontosabb beállítása, és ennek következtében alacsonyabb számla az Ön számára.

Hogyan kell telepíteni a G Control PM vezérlőt?

A G Control PM vezérlő az elektromos panel DIN-sínjére van szerelve. Egy intenzitásmérőhöz van csatlakoztatva, hogy felfedezze az otthon teljes fogyasztásának teljesítményét.

Mi az a dinamikus teljesítményszabályozás?

A dinamikus teljesítményszabályozás CDP az a technológia, amely lehetővé teszi a lakásban lévő több hőtároló egyidejű működését, alkalmazkodva azok fogyasztásához, és lehetővé téve a szerződött teljesítmény csökkentését annak érdekében, hogy a teljesítményt a fogyasztáshoz minél közelebb tartsák.
A CDP lehetőséget ad a felhasználónak a hatékonyabb fogyasztás élvezetére, mivel valós idejű leolvasásokat készít az egyes fűtő- és használati melegvíz-berendezésekről, valamint a háztartás többi fogyasztásának egészéről.

Mivel mérik a dinamikus teljesítményszabályozást?

A PM teljesítménymérővel beállítható a lakás maximális szerződött teljesítménye, és a különböző egységek között fűtési prioritásokat lehet megállapítani, a fogyasztást úgy igazítva, hogy az soha ne lépje túl a megállapított maximális teljesítményt.
Ha a rendszer olyan fogyasztást észlel, amely nagyon közel van a szerződött teljesítményhez vagy meghaladja azt, akkor meghatározza, hogy melyik készüléket vagy készülékeket kell pillanatnyilag kikapcsolni, az egyes készülékekhez beállított prioritástól függően.

ELEKTROMOS KAZÁNOK

Melyik kazántípus illik hozzám?

Az első dolog, amit el kell döntenünk, hogy milyen típusú kazánra lesz szükségünk, az általunk teljesítendő követelményeknek megfelelően, azaz, hogy csak fűtésre lesz-e szükségünk, vagy olyan kombi kazánra, amely az összes fűtési igényünket és a használati melegvíz igényeinket is kielégíti.

A következő dolog, amit figyelembe kell vennünk, hogy fali vagy padlóra szerelt kazánra lesz-e szükségünk.
Ezután ki kell számolnunk, hogy mekkora teljesítményű kazánra lesz szükségünk a rendszerben. Ebben a számításban elsősorban a külső hőmérséklet, a szigetelés és a fűteni kívánt helyiség mérete alapján az arra jogosult szolgáltató tud segíteni. Ha bármilyen kétség merülne fel, a [email protected] címen kérhet tőlünk segítséget.

Mi a különbség az egyfázisú vagy háromfázisú telepítés között?

Minden az otthon egyedi rendszerétől függ.

 • A monofázis az, amikor az elektromosság egyetlen váltakozó áramú áramlással halad. Ez a rendszer a leggyakoribb a lakásokban.
 • A háromfázisú áramot nagyobb faház típusú ingatlanok vagy vállalkozások esetében használják, és három váltakozó áramú áramból áll, amelyeken a villamos energia áthalad.

A kazánt már a gyártáskor hozzá kell igazítani a lakásban lévő rendszer típusához, ahová beépítésre kerül. A meghatalmazott szolgáltatója eligazítja Önt abban, hogy melyik rendszer felel meg jobban az Ön otthonának követelményeinek. Kétség esetén a [email protected] címen kérhet tőlünk segítséget.

Mi az elektromos kazán modulációja?

A Gabarrón elektromos kazánok modulációs működését egy intelligens vezérlésű elektronikus modulációs rendszer (EMS) irányítja, amely a tényleges hőigénynek megfelelően szabályozza a teljesítményt. A kazán a moduláció nélküli rendszerhez képest hosszabb ideig működik minimális teljesítmény mellett, és kevesebb be- és kikapcsolási műveletet hajt végre, így áramfogyasztást takarít meg.

Ez a rendszer egy környezeti termosztáttal kombinálva a fűtési teljesítményt a rendszer fűtési igényeihez igazítja, így megtakarítva a felesleges energiaköltségeket.

Mi az automatikus fűtésszabályozás?

Ezt a funkciót az intelligens vezérlés elektronikus modulációs rendszere (EMS) kezeli. Lehetőség van a házon kívül uralkodó hőmérsékletnek megfelelően szabályozni azt a hőmérsékletet, amelyen a kazán a fűtőkör vízét feltölti. Ez a szabályozási módszer maximális kényelmet biztosít, mivel előre jelzi a ház fűtési igényeinek változását. Ennek az üzemmódnak az aktiválásához egy külső hőmérséklet-érzékelőt kell csatlakoztatni. Ezt a külső érzékelőt tartozékként kínáljuk.

Környezeti termosztát szükséges a kazán működéséhez?

A Mattira kazánok tökéletesen működhetnek környezeti termosztát nélkül is. A termosztát hiánya korlátozza a kazánt, így nem tudja szabályozni az automatikus fűtésszabályozás funkciót, és az sem aktiválható; mindkét funkció nem csak a lakás komfortérzetének javítását segíti, hanem a felesleges villamosenergia-fogyasztás elkerülését is. Különböző környezeti termosztát és kronotermosztát modelleket talál a tartozékok között.

Milyen extrákra van szükségem a mattira kazánok beszereléséhez?

A Elnur Gabarron Mattira kazánok mindent tartalmaznak, ami a helyes működéshez szükséges, miután beszerelték őket. Más márkáktól eltérően a mi kazánjainkat a keringető szivattyúval és a tágulási edénnyel együtt szállítjuk.

Mi a különbség a 18 kw-os és a 15 kw-os kazánok között?

A 18 kW-os kazánok legfeljebb ezt a teljesítményt igényelhetik egy rendszerben.

A kilowattok határozzák meg a maximális teljesítményt, amelyet mindkét kazánmodell elérhet.

Másrészt mindkét modell konfigurálható úgy, hogy csökkentse a teljesítményét, és a kazánt a rendszer maximális igényeinek megfelelően korlátozza. A fő különbség a kettő között az, hogy a 18 kW-os modell a benne lévő ellenállás típusa miatt három fokozatban három teljesítményben lesz képes modulálni, és lehetőség van a kazán teljesítményének 3 kW, 6 kW, 9 kW, 12 kW, 15 kW és 18 kW-ra történő korlátozására.

Ezzel szemben a 15 kW-os kazán 1 kW-os fokozatban lesz modulálható, és a teljesítményt 3 kW-tól legalább 15 kW-ig lehet majd korlátozni (a 14 kW-os teljesítményt kivéve).

A szerviztechnikus átállíthatja-e az egyfázisú kazánt háromfázisúvá és fordítva?

Az ASTS vagy az értékesítés utáni műszaki szolgálat elvégezheti a szükséges átalakításokat, hogy egyfázisú kazánból háromfázisúvá alakítson át egyfázisú kazánt és fordítva. Javasoljuk azonban, hogy ezt az információt már a megrendelés kezdetén megadjuk, hogy a kazán a lehető legjobban konfigurálva és a rendszerhez igazítva hagyja el a gyárat, amelyben elhelyezésre kerül.

Helyettesíthetem-e a fűtés és a használati melegvíz-ellátás céljából használt villanybojlert gáz- vagy olajkazánnal?

Abszolút. Az elektromos kazánok ugyanazt a vízkört használják a ház fűtéséhez, mint a gáz- vagy olajkazánok. Tökéletes megoldást jelentenek minden lakástípus számára, legyen az felújított vagy új építésű, valamint a gázhálózathoz való hozzáféréssel nem rendelkezők vagy másfajta korlátozással rendelkező lakások számára.

Ezenkívül nem használnak éghető tüzelőanyagokat, és szellőzetlen helyiségekbe is telepíthetők, így elkerülhetők a lakás hőszigetelését veszélyeztető, zavaró szellőzőrácsok.

Lehet-e elektromos kazánt telepíteni melegvíz-ellátásra fancoilokkal?

Igen. A kazán felelős a víz felmelegítéséért a hidraulikai körben, amelyhez a fancoilok csatlakoznak. Ezek az egységek a környezeti hő átadásának eszközeként működnek.

Használhatók-e az elnur gabarron elektromos kazánok padlófűtéshez?

Igen. Az Elnur Gabarron kazánok tökéletesen kompatibilisek a padlófűtéses rendszerrel a hőátadáshoz, mint központi fűtési rendszer vagy hidraulikus kör. A gyárat csak előzetesen tájékoztatni kell, hogy a fűtési termosztátot ehhez a célhoz igazítsa.

Lehet-e a rendszert padlófűtéssel szakaszolni, ha különböző független áramkörök vannak telepítve?

Igen. A Gabarrón elektromos kazánok képesek lesznek úgy működni, hogy padlófűtésen keresztül adják a fűtést, még akkor is, ha az áramkört különböző hidraulikus körökbe szerelik be a rendszer tagolásához. Ha a körök padlófűtési körök, akkor a kazánt közvetlenül be tudja szerelni, de mindig hagyjon 1 kört üzemben, amelyen keresztül 7l./perc folyik át, hogy elkerülje a Error3 (vízkeringési hiba) hibát.

Ha a körök különböző hőmérsékleten működnek, például az egyik padlófűtéssel, a másik radiátorokkal vagy fancoilokkal, mindig javasoljuk a kazánhoz csatlakoztatott puffertartály beszerelését. Ebben az esetben a tartályt a kazán az egyik kör (a radiátorok számára) szükséges magasabb hőmérsékletre fűti fel, az alacsonyabb hőmérsékletű kör (padlófűtés) pedig keverőszelepet kell felszerelni a puffertartályból az adott körbe vezető kivezetésbe.

Milyen karbantartást igényelnek az elektromos kazánok?

A gázkazánokkal ellentétben az elektromos kazánok nem igényelnek semmiféle kötelező karbantartást. Mi, mint gyártó, javasoljuk a kazán tápkábeleinek, áramfogyasztásának és nyomásának ellenőrzését.

ELEKTROMOS RADIÁTOROK

Hogyan számolja ki a szükséges beépített kapacitást?

A termikus elektromos radiátorok teljesítményének kiszámításához különböző tényezőket kell figyelembe vennünk, például az ingatlan területét vagy elhelyezkedését és a ház szigetelésének típusát.

A névleges teljesítmény kiszámításához a számítási együtthatót (a táblázatból a terület és a szigetelés alapján kiválasztva) meg kell szorozni a lakóház négyzetméteres felületének és magasságának hányadosával.

 

 

PÉLDA:
12m2-es és 2,30 méter magas szoba Soriában egy közepes szigetelési szintű lakás esetében.
Beépített teljesítmény: 12 x 2,30 x 35 = 966 W → 1000 W-os radiátor.

Megjegyzés: ajánlott a radiátort vagy radiátor-kombinációt közvetlenül a kapott számítás felett felszerelni.

A hálószobákban, konyhákban és folyosókon/folyosókon a névleges teljesítmény 20%-kal csökkenthető. Ha a lakás a legfelső emeleten található, a teljesítményt 20%-kal kell növelni.

Ez a számítás csak tájékoztató jellegű. Ez a számítás csak tájékoztató jellegű. Javasoljuk, hogy mindig kövesse egy szakember tanácsát, aki „helyben” figyelembe tudja venni az egyéb tényezőket, mint például a külső homlokzat teljes hosszát, ha ez egy legfelső emelet, a beépítés helyzete stb….

Mi a különbség az ecofluid és az ecoseco technológia között?

A folyadékhűtő és a száraz hűtő közötti fő különbség a belső térben rejlik.

Az Ecofluid sugárzók egy speciális, nagy hővezető képességű prémium olajat tartalmaznak, amelyet egy fűtőelemmel felmelegítenek, majd továbbítják a hőt a sugárzó felületére és a helyiségbe. A száraz sugárzók egy fűtőelemmel érintkezve fűtik a levegőt egy panel formájában.

Az olajjal töltött radiátornak több időbe telik elérni a beállított hőmérsékletet, mint a száraz sugárzónak, amely gyorsabb és azonnali.

A radiátor kikapcsolása után a folyadékos sugárzó az Ecofluid radiátoroknál a belső folyadék hőmérsékletének köszönhetően tovább adja át a hőt, míg a száraz sugárzóknál a kikapcsolás után a sugárzó gyorsabban lehűl.

A folyadék teljesen biztonságos és nem gyúlékony. A Gabarrón radiátorok vízzáróságára 10 év garanciát vállalunk.

Mindkét radiátortípus azonos teljesítmény mellett azonos fogyasztással rendelkezik.

Melyik radiátortípus felmelegedése tart a legtovább?

A fő különbség az, hogy az olajjal töltött radiátornak tovább tart elérni a beállított hőmérsékletet, mint a száraz radiátornak, amely gyorsabban és azonnaliabban.

A radiátor kikapcsolása után azonban a folyadékos radiátor az Ecofluid sugárzókban a belső folyadék hőmérséklete miatt tovább adja át a hőt, míg a száraz sugárzókban a radiátor kikapcsolása után a radiátor gyorsabban lehűl.

Az ecofluid hatékonyabb, mint az ecoseco technológia?

Mindkét radiátortípus ugyanolyan 100%-os hatásfokkal rendelkezik, azonos teljesítmény és azonos villamosenergia-fogyasztás mellett.

Az ecoseco technológia biztonságosabb, mint az ecofluid?

Mindkettő egyformán biztonságos, mivel mindkét radiátortípus ugyanazon biztonsági szabványok szerint és ugyanazon elektromos fűtőberendezés-védelemmel készül.

Az egyiknek hosszabb az élettartama, mint a másiknak?

Nem, mindkét technológia radiátorainak élettartama hasonló.

Lehet-e görgőkre szerelni az elnur gabarron radiátorokat?

Minden radiátorunkat szabadalmaztatott konzolokkal szállítjuk a falhoz való gyors és egyszerű rögzítés érdekében. A görgők is választhatóak (kivéve az RXE sorozatot). A görgők külön tartozékként kerülnek értékesítésre.

Árulnak 2000w-os radiátorokat, és milyen az elérhetőségük?

Vannak raktáron 2000W-os radiátoraink, de mivel ez a teljesítmény ritkábban fordul elő, mindig javasoljuk, hogy érdeklődjön a rendelkezésre állásukról, hogy elkerülje a szállítási késedelmeket.

Van-e tűzveszély az ecofluid radiátoroknál, azaz: gyúlékony-e a folyadék?

Nulla kockázat. A termikus folyadék nem gyúlékony. Nagy vezetőképességű folyadék, amely elősegíti a hőátadást.

Ezenkívül a készülékeket a biztonsági és elektromágneses kompatibilitási szabványok szerint gyártják, ami azt jelenti, hogy teljes biztonsággal bekapcsolhatók bármilyen típusú otthonban, beleértve azt is, amikor a felhasználó nincs otthon, minden kockázat nélkül.

Eltörtem a radiátoron lévő szabályzót/kormányt (hőmérséklet-választó). Hogyan tudok újat szerezni?

A forgó- vagy kerékvezérlővel/ hőmérsékletszint-választóval ellátott radiátorok belső ütközővel vagy peremmel rendelkeznek, amely a használat vagy a túlzott erőhatás miatt idővel leválhat.

Ha ez bekövetkezik, lépjen kapcsolatba velünk a 91.628.14.40-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen, és mi elmondjuk, milyen lépéseket kell tennie egy vagy több ellenőrzés megszerzése érdekében.

A radiátorok tartalmaznak dugókat?

Igen. Minden radiátorunk dugóval van ellátva.

Szükséges-e, hogy a fűtőtest fölött rés maradjon?

Igen, 15 cm-es rést kell hagyni minden elektromos radiátor, tároló fűtőtest és panel fűtőtest felett. Ez segíti a radiátor konvekcióját és megakadályozza a túlmelegedést. Az elektromos radiátorokat, tároló fűtőtesteket és a fűtőpaneleket nem lehet lefedni, mivel ez komoly tűzveszélyt jelent.

Magam is beszerelhetem az elektromos radiátoromat?

Radiátoraink könnyen felszerelhetők. Szabadalmaztatott konzolrendszerrel rendelkeznek a falra történő gyors és egyszerű felszerelés érdekében. Lehetőség van görgős radiátorokra is. Minden fűtőtestünkhöz részletes kézikönyv jár, amely segít a beszerelésben. Kiegészítő információkat honlapunkon és youtube csatornánkon talál. Támogatásért a [email protected] e-mail címünkön léphet velünk kapcsolatba.

Vezérelhetem az elektromos fűtőberendezésemet távolról?

Ingenium és Ingenium Care radiátoraink a vezeték nélküli technológiának köszönhetően távolról is vezérelhetők. Integrálják a G Control rendszert a radiátor konfigurálásához és távvezérléséhez az interneten keresztül, wifi-kapcsolattal. A G Control Hub szükséges, és tartozékként kínáljuk.

A G Control rendszer kompatibilis az Amazon Alexa és a Google Assistant hangvezérlő rendszerekkel. Letöltheti exkluzív ingyenes alkalmazásunkat az internetes eszközeire, például tabletre vagy mobiltelefonra. A rendelkezésre álló GPS funkció lehetővé teszi, hogy az elektromos fűtőberendezés előre jelezze az Ön érkezését, amikor megközelíti otthonát, és előre felfűtse azt a maximális kényelem és megtakarítás érdekében. A G Control Hub szükséges, és tartozékként kínáljuk.

Hogyan spórolhatok a villanyszámlámon?

Elektromos radiátoraink nagy pontosságú termosztátot tartalmaznak (± 0,1ºC), amely nagyon pontosan szabályozza az áramfogyasztást. Tartalmazza a Nyitott ablak érzékelőt a csökkentett energiapazarlás érdekében. Heti és napi programozhatja radiátorát, így a fűtési igényt pontosan a valós igényeihez igazíthatja, elkerülve az energiapazarlást. Az Ingenium radiátorokhoz kapható G Control tartozék lehetővé teszi a távvezérlést mobiltelefonjáról vagy táblagépéről, és részletes információkat nyújt az energiafogyasztásról az alkalmazásunkban.

Hogyan növelhető a beállított hőmérséklet az elnur gabarron RFE Plus / RXE Plus radiátorokon?

A beállított hőmérséklet növeléséhez meg kell nyomnia és fel kell engednie a Nap gombot, és a kijelző elkezd villogni egy hőmérsékletet, használja a plusz vagy mínusz gombokat a hőmérséklet növeléséhez vagy csökkentéséhez, miután boldogan megnyomta és felengedte a Nap gombot.

RFE PLUS / RXE PLUS elektromos radiátorának kijelzőjén csak az "idő" látható??

Ha a készülék bármelyik ponton időt mutat, akkor ez azt jelenti, hogy a fűtőberendezés fagyvédelmi üzemmódban van, és csak akkor működik, ha a helyiség hőmérséklete 3 °C alá csökken. A fűtőberendezést ki kell kapcsolni a fagyvédelmi üzemmódból, hogy újra működjön. Ehhez nyomja meg és engedje el a fagy gombot, a készülék bekapcsolva fogja mutatni, majd az aktuális szobahőmérsékletet, a készülék mostantól működni fog, hogy a szoba hőmérsékletét elérje.

ELEKTROMOS TÁROLÓ VÍZMELEGÍTŐK

Jönnek hozzá horgonyok vagy fali rögzítők?

A vízmelegítők a falhoz való helyes rögzítéshez horgonyokkal vannak ellátva.

Milyen teljesítményű kazánt telepítsek a házamba?

A vízmelegítő kapacitásának kiszámításához fontos figyelembe venni:

 • A házban élő személyek száma.
 • Az adott pillanatban elfogyasztandó literek mennyisége.
 • A vízmelegítő telepítéséhez rendelkezésre álló hely.

A melegvíz tárolására szolgáló tartály kapacitása határozza meg, hogy egy adott pillanatban hány liter melegvíz áll rendelkezésünkre.

Az alábbi táblázat csak egy útmutató, de segít meghatározni, hogy a kazán teljesítménye milyen mértékben felel meg leginkább az Ön otthonának igényeinek.

capacidad termos

Vízszintesen és függőlegesen is felszerelhető?

A Elnur Gabarron MULTIFIX ACTIVE vízmelegítője lehetővé teszi a függőleges és vízszintes beépítést is. Csak azt kell figyelembe vennie, hogy vízszintes beépítés esetén a csatlakozóaljzatok mindig balra vannak.

Kötelező-e termosztatikus szelep beépítése a vízmelegítővel együtt?

A vízmelegítő mellé termosztatikus szelep beépítése nem kötelező, de ajánlott. Ez tartozékként önállóan is beszerezhető.

ELEKTROMOS TARIFÁK

Hogyan vehetem igénybe az olcsóbb éjszakai villamosenergia-tarifákat?

Az ELNUR-nál mindig azt javasoljuk ügyfeleinknek és fogyasztóinknak, hogy 10 kW vagy annál kisebb teljesítményre kössenek szerződést, hogy a PVPC IDŐSZAKI KORLÁTOZÁSOS tarifát válasszák a STANDARD PVPC IDŐSZAKI KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI tarifához képest, mert:

 • Az OFF-PEAK időszak alatt a kWh akár mintegy 56%-kal olcsóbb, mint a normál tarifa, és napi 14 órán keresztül részesül ebből a kedvezményből.
 • kWh a PEAK-időszakban csak mintegy 20%-kal drágább, mint a normál tarifa.

Ez a szabályozott tarifa, amely NEM vonatkozik a szabad piacra, de amelyet a főbb spanyolországi villamosenergia-társaságoknál lehet megkötni.

Melyek a fő referenciaforgalmazók a szabályozott spanyol piacon?

A referenciaelosztók az Ipari Minisztérium által kijelölt olyan energiavállalatok, amelyek gazdaságilag és szerkezetileg alkalmasak arra, hogy a kormány által szabályozott tarifákat kínáljanak. Ezek közül csak korlátozott számban tudnak ilyen típusú tarifát kínálni a végfogyasztóknak.

 • Viesgo Comercializadora de Referencia, S.L.
 • Iberdrola Comercialización de Último Recurso, S.A.U.
 • Endesa Energía XXI, S.L.U.
 • Gas Natural S.U.R. SDG, S.A.
 • EDP Comercializadora de Último Recurso, S.A.
 • CHC Comercializador de Referencia, S.L.U.
 • Empresa de Alumbrado Eléctrico de Ceuta Comercialización de Referencia, S.A.U (sólo Ceuta)
 • Teramelcor, S.L. (sólo Melilla)
Mit kell figyelembe vennem, amikor villamosenergia-tarifát kötök vagy szolgáltatót váltok?

A CNMC [Nemzeti Pénzpiaci és Versenypolitikai Bizottság] szerint a szerződéskötés előtt a fogyasztót egyértelműen tájékoztatni kell minden villamosenergia-ajánlatról, annak feltételeiről és különösen a szerződésben maradás kötelezettségéről, az egyéb kiegészítő szolgáltatások igénybevételének kötelezettségéről, az ajánlat feltételeinek frissítéséről és a felajánlott ellátáson kívüli ingyenes szolgáltatásokról. Ha ezekre a pontokra különös figyelmet fordítunk, elkerülhetjük a későbbi váratlan meglepetéseket.

Milyen tarifákat kínálnak a referenciaforgalmazók?

A referenciaelosztók az egyetlen olyan vállalatok, amelyek jogosultak a szabályozott spanyol piacon létező összes díjszabást kínálni, és minden esetben az előírtaknak megfelelően számlázni. Jelenleg ezek a vállalatok a következőket kínálhatják:

 • A fény óránkénti ára: olyan szerződéses rendszer, amelyben a nap minden órájában más-más villamosenergia-költséget fizetnek a nagykereskedelmi piacon (pool) az ajánlatnak és a világítási keresletnek megfelelően. Csak digitális fogyasztásmérővel rendelkező felhasználó jogosult a fényórai árra, mivel a fogyasztást minden egyes idősávban mérni kell, és ez lehetővé teszi a szolgáltató számára, hogy a lakás minden egyes fogyasztásának megfelelő árat alkalmazzon.
 • A súlyozott átlagár: csak analóg mérőeszközök esetén alkalmazható. A forgalmazóknak 2018 decemberéig kell minden mérőberendezést új digitális egységekre cserélniük.
 • Az éves rögzített tarifa, amely 12 hónapra állapítja meg a villamos energia árát, és amely nem engedi meg az áremelést vagy -csökkentést. Ezt a tarifát a felhasználónak előzetesen kell igényelnie.
 • A referencia-forgalmazók az egyetlenek, akik a szociális juttatást [kedvezményt] a legkiszolgáltatottabb csoportokra alkalmazhatják, azokra, akik a kormány szerint jogosultak a támogatásra.
Ellenőrizhető valahogy, hogy a világítási számlám helyes-e?

Lehetőség van a CNMC szimulátorának használatára, ahol ellenőrizheti a kisfogyasztók önkéntes ára (PVPC) és a kiszolgáltatott fogyasztóknak szóló utolsó lehetőségként nyújtott számlák alapján a szolgáltatók villanyszámláit. (A szimulátor linkje: https://facturaluz2.cnmc.es/.

Ez az eszköz lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy ellenőrizzék a számlákat, ha a 10 kW-nál kisebb vagy azzal egyenlő szerződéses ellátást az alábbi kiemelt szolgáltatóktól (szabályozott piac) vásárolták:

 • Viesgo Comercializadora de Referencia, S.L.
 • Iberdrola Comercialización de Último Recurso, S.A.U.
 • Endesa Energía XXI, S.L.U.
 • Gas Natural S.U.R. SDG, S.A.
 • EDP Comercializadora de Último Recurso, S.A.
 • CHC Comercializador de Referencia, S.L.U.

Ezt az eszközt nem használhatják:

 • azok a fogyasztók, akik a referenciaelosztójuk által kínált éves fix áras opciót választották (<10 kW).
 • azok a fogyasztók, akik a spanyol szabadpiaci kínálat egyikét választották (<10 kW).
 • a 10 kW-ot meghaladó szerződéses ellátással rendelkező fogyasztók, még akkor is, ha őket referenciaelosztó látja el.

HORDOZHATÓ LÉGKONDICIONÁLÓ

Milyen hűtőközeget használ a bering ultraviolet?

A BERING Ultraviolet hordozható klímaberendezés R290-es ökológiai hűtőközeget használ, amely alacsony környezeti hatással bír.

A bering ultraviolet tartalmaz szellőzőnyílást?

Igen, a BERING Ultraviolet hordozható légkondicionáló rendelkezik egy légelszívó csővel, amelyet egy külső ablakon vagy szellőzőnyíláson kell elhelyezni. A külső szellőzőnyílás összeszereléséhez szükséges készletet mellékeljük.

A bering ultraviolet a ház bármelyik helyiségében elhelyezhető?

Igen, bárhol, ahol van külső ablak vagy szellőzőnyílás és egy konnektor, amely lehetővé teszi a működését. 360º-ban forgatható kerekekkel is rendelkezik, hogy könnyen mozgatható és más helyiségekbe is átvihető legyen.

Látható-e az ultraibolya fény a bering légkondicionálókban és a briss légkondicionálókban?

Nem, az ultraibolya fény teljesen el van rejtve a berendezés belsejében, és a szem számára nem látható a védelem érdekében.

A briss ultraviolet a ház bármelyik helyiségében elhelyezhető?

Igen, bárhol, ahol van egy aljzat, amely lehetővé teszi a működését. 360º-ban forgatható kerekekkel is rendelkezik, hogy könnyen mozgatható legyen a szobában.

Tárolhatom valahol a briss ultraviolet-t, ha a meleg időjárás már elmúlt?

Igen, a BRISS Ultraviolet hordozható párologtató klímaberendezést a tavaszon és nyáron túli évszakokban történő tárolásra tervezték.

Mely helyiségekben helyezhetem el a briss ultraviolet készüléket?

A hordozható légkondicionálót akár 25 m2-es helyiségekben is elhelyezheti.

A beloc ventilátornak szüksége van elektromos rendszerre a működéséhez?

Igen, de csak az akkumulátor feltöltéséhez, amely 10 óra autonómiát biztosít.

A beloc ventilátort kitehetem kívülre?

Igen, a BELOC hordozható vezeték nélküli ventilátor a lakás bármely pontján elhelyezhető, akár a teraszon vagy a kertben is, mivel nincs szüksége konnektorra, hogy közvetlenül az elektromos hálózatra csatlakozzon.

Milyen garancia vonatkozik a hordozható légkondicionáló termékekre?

Minden ELNUR GABARRON hordozható légkondicionáló termékre két év garanciát vállalunk.

Használhatom a beloc ventilátort különböző magasságokban?

Kihúzható karral rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy különböző magasságokban, 51 és 88 cm között működjön.

Milyen garancia vonatkozik a hordozható légkondicionáló termékekre?

Minden ELNUR GABARRON hordozható légkondicionáló termékre két év garanciát vállalunk.

NAPKOLLEKTOROS FŰTÉS

Az ecombi solar és az ecombi arc csak energiafelesleggel működhet?

Igen, az Ecombi SOLAR és az Ecombi ARC programozható úgy, hogy csak a napelemekből származó energiafeleslegek felhasználásával töltsön és gyűjtsön hőt.

Mekkora lehet a maximális távolság az ecombi solar és az ecombi arc és a solar box kapcsolótábla között?

A kapcsolótábla nem lehet 30 méternél messzebb, ami körülbelül 2-3 fal közötti távolságot jelent.

Az egyes tárolófűtések rádiófrekvenciát használnak az egymással való kommunikációhoz. Jelismétlőként működnek, amely az alkalmazásból az utasításokat a kapcsolótáblától legtávolabb lévő tárolófűtőtesthez küldi.

Ha nincs elég nagy többlet a tárolófűtés feltöltéséhez, akkor is használhatom az ecombi solar és az ecombi arc készülékeket?

Ha csak ezzel a fűtőtesttel akarjuk fűteni a helyiséget, és ha nincs elegendő többlet a hőmérsékletigény kielégítéséhez, mindkét napkollektoros fűtőtest a hálózatból származó leggazdaságosabb energiával tudja pótolni a hiányzó töltést. A berendezések a csúcsidőn kívüli időszakban az óradíjakkal töltődnek.

Az ecombi solar és az ecombi arc készüléket csatlakoztatni kell az alkalmazáshoz?

A feleslegek hatékony és intelligens felhasználásához elengedhetetlen az Ecombi SOLAR és az Ecombi ARC csatlakoztatása az Elnur Gabarron Wifi Control App alkalmazásunkhoz. Az alkalmazás teljesen ingyenes és elérhető IOS és Android eszközökre.

Mi az a solar box tartozék?

Ez a többletek kiaknázásához szükséges tartozék. A készüléktől külön kell szállítani, és csak egy készüléket kell szállítani az egész otthonhoz, feltéve, hogy az otthon nem haladja meg a 30 telepített készülékegységet.

A rendszer kompatibilis a fotovoltaikus berendezésem inverterével?

Igen, a Solar Manager rendszerünk független a telepítő invertertől. Ezért univerzális és érvényes bármilyen fotovoltaikus létesítményre.

Lehetőség van arra, hogy a különböző helyiségek többletfelhasználás esetén prioritást kapjanak?

Igen, az alkalmazáson keresztül három különböző prioritási szint segítségével rangsorolhatja a szobákat: MAGAS, KÖZEPES és HALADÉKOS. A Solar Manager rendszer figyelembe veszi ezeket az információkat, hogy intelligens módon ossza el az energiafelesleget. Ezenkívül a Solar Manager figyelembe veszi a helyiségek hőmérsékletét és az egyes helyiségek beállítási pontjait is.

Láthatom, hogy az egyes fűtőberendezések mennyi napenergiát használnak fel?

Igen. Az alkalmazás napi, havi és éves grafikonokon mutatja a teljes napenergia-többletfelhasználást és a szobánkénti bontást. Ha szükséges a napenergia-töltést az elektromos hálózatból származó csúcsidőn kívüli energiával kiegészíteni, akkor a csúcsidőn kívüli fogyasztás is grafikonon jelenik meg.

Beállíthatok felső határt a csúcsidőszakon kívüli eszközhasználatra?

Igen. Ha a berendezések üzemmódban (napenergia + csúcsidőn kívüli) működnek, akkor az alkalmazásban megjelölhetjük a berendezések maximális, egyidejű kapacitását, amelyet nem szeretnénk túllépni. Így a csúcsidőn kívüli órákban a szerződéses kapacitást a maximumra tudjuk beállítani.

Az ecombi solar és az ecombi arc igényel karbantartást?

Nem. Mivel a rendszer 100%-ban elektromos, a fűtőberendezés használatakor nincs égés. Így ez egy teljesen biztonságos rendszer, amely a tisztításon és portalanításon kívül nem igényel karbantartást, mint más háztartási gépek esetében.

A rendszer mutatja az egyes helyiségek hőmérsékletét?

Igen, minden fűtőberendezés rendelkezik egy hőmérsékletmérővel, amely tájékoztatja az alkalmazást a helyiség hőmérsékletéről, ahol a fűtőberendezés van telepítve.

Szükséges-e a berendezésnek a vezérlőpanelen egy programozási óra a hálózaton keresztül történő töltéshez?

Nem. Minden rendszer saját időzítő kapcsolóval van felszerelve, így nincs szükség külső órára a csúcsidőn kívüli töltéshez.

Elég lesz a napenergia-termelésem az otthonom fűtéséhez az ecombi solar és az ecombi arc segítségével?

Minden otthon és berendezés más és más. A hatékonyság számos tényezőtől függ, például a napelemek és a telepített inverter általános teljesítményétől, a fűteni kívánt helyiségek számától, a beszerelt tároló fűtőtestek teljesítményétől, a beállított hőmérsékletektől, a lakás szigetelésének mértékétől stb.

Ne feledje, hogy mindig befejezheti a tároló fűtőberendezések töltését a hálózatból származó csúcsidőn kívüli energiával a legolcsóbb tarifák mellett, ha aznap nem volt elegendő napenergia-többlet a töltés befejezéséhez.

TÁROLÓ FŰTŐTESTEK

Miben különbözik a statikus tárolófűtés a dinamikus fűtéstől?

A statikus tárolófűtés fokozatosan és egyenletesen adja le a hőt, míg a dinamikus tárolófűtés a beépített ventilátoron keresztül gyorsan adja le a hőt, amikor csak szükséges.

Az statika tárolófűtések csendesebbek, mint a dinamikusak, mivel nincs beépített ventilátoruk, ezért nagyon ajánlottak helyiségekbe.

Tárolófűtőink közül az Ecombi PLUS egy statikus tárolófűtő, amely ideális hálószobákba vagy nappalikba, ahol állandó meleg van. Másrészt az Ecombi ARC egy dinamikus modell, amely tökéletes nappalikba és nagy hálószobákba, ahol bizonyos órákra extra melegre van szükség.

Lehetséges-e a régi tárolófűtőtesteket ecombi plus és ecombi arc készülékekre cserélni anélkül, hogy a lakásom elektromos berendezéseit megváltoztatnám?

Igen, bármilyen régi tárolófűtőtestet lecserélhet egy statikus Ecombi Plus vagy egy dinamikus Ecombi ARC tárolófűtőtestre anélkül, hogy bármilyen változtatást kellene végrehajtania az elektromos berendezésen.

Lehetséges az aktuális időkapcsoló megtartása?

Igen. Ha szeretné megtartani az időzítő kapcsolót az otthoni elektromos panelen, akkor csak az Ecombi üzemmód paramétereit kell módosítania, és máris hagyományos statikus tárolófűtésként fog működni.

Szükségem van speciális kábelre a csúcsidőn kívüli villamosenergia-tároláshoz?

Nem. Minden Ecombi tárolófűtés beépített digitális időkapcsolóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a tárolófűtést nem kell kábellel és időkapcsolóval ellátni, mint a régebbi tárolófűtéseket.

Meg kell változtatnom a villamosenergia-tarifámat?

Mivel ezeket a fűtőberendezéseket úgy tervezték, hogy gazdaságosak legyenek, célszerű olyan díjszabást választani, amely napközbeni csúcsidőn kívüli időszakokat is tartalmaz.

Kevesebbet fogyasztanak az ecombi tárolófűtések, mint a hagyományosak?

Igen. Az Ecombi tárolófűtések a fűtési igények alapján intelligens módon kezelik a fogyasztást.
Ennek érdekében a nap 24 órájában figyelik a helyiség hőmérsékletét, és a kiválasztott hőmérséklet fenntartásához szükséges energiaszintet határozzák meg, így elkerülhető a felesleges fogyasztás.

Bonyolult az ecombi tárolófűtő berendezés beállítása?

Nem. Az Ecombi tárolófűtőtestek gyári beállításokkal vannak ellátva, így egyszerűen és gyorsan elkezdheti használni őket.

Ha a csúcsidőn kívüli tarifa a berendezés alapértelmezett beállításaihoz igazodik, egyszerűen válassza ki a kívánt üzemmódot: Kézi vagy programozott. A berendezés automatikusan működni kezd, napról napra beállítja a töltést, és minimális költséggel biztosítja a kívánt kényelmet.

Az ecombi solar és az ecombi arc igényel karbantartást?

Nem. Mivel a rendszer 100%-ban elektromos, a fűtőberendezés használatakor nincs égés. Így ez egy teljesen biztonságos rendszer, amely a tisztításon és portalanításon kívül nem igényel karbantartást, mint más háztartási gépek esetében.

Beállíthatom a szerződött teljesítményt a különböző ecombi készülékek működéséhez?

Igen. Lehetőség van a tároló fűtőberendezések egyidejű kapacitásának racionalizálására, hogy váltakozva működjenek, és így elkerülhető legyen a nagy kapacitású szerződés.

Milyen előnyei vannak az ecombi plus, az ecombi solar és az ecombi arc wifi vezérlésének?
 • Teljes távvezérlés és -kezelés. Bármilyen okostelefonon, táblagépen vagy internetkapcsolattal rendelkező eszközön keresztül kezelheti Ecombi berendezéseit (be- és kikapcsolás, programozás, hőmérséklet kiválasztása, berendezésbeállítások stb.).
 • Az energiafogyasztás és a hőmérséklet nyilvántartása. Az alkalmazásban bármikor megtekintheti a fogyasztási és hőmérsékleti adatokat.
 • Korlátozza a felhasználást otthonában, hogy elkerülje a szerződéses kapacitás túllépését a magas fogyasztás időszakaiban; ez a fűtőberendezések közötti kapacitáselosztással történik.
Átalakíthatom-e az ecombi plus tárolófűtéseimet napenergiává a solar box hozzáadásával?
Nem, a SOLAR BOX tartozék csak az Ecombi SOLAR és az Ecombi ARC napkollektoros fűtőberendezésekkel használható.
A G Contro Hub vagy MANAGER BOX tartozék szükséges az Ecombi PLUS wifin keresztül történő kezeléséhez. Azonban a tárolófűtésbe épített vezérlőpanelen keresztül is kezelhető.
Hozzáadhatom a tárolófűtésemet az alacsony csúcsáramú villamosenergia-tarifámhoz?

A Gabarrón tároló fűtőtestek különböző időszakokban tölthetők. Országtól függően 7, 8 vagy 14 óra a leggyakoribb.

Mi a 8 órás fűtőelemek és a 14 órás fűtőelemek egyenértékűsége?

Ez a TÁROLÓFŰTŐK vonalától függ. Minden termékcsaládnak megvan a maga átalakítása a 8 órás töltöttségű fűtőelemek és a 14 órás töltöttségű fűtőelemek között.

DINAMIKUS TÁROLÓ FŰTŐTESTEK

Hogyan cserélhetem ki a 8 órás fűtőelemeket 14 órásakra?

Ha Önnek 8 órás TÁROLÓFŰTŐK vannak, és át akarja alakítani őket 14 órás tárolófűtővé, csak annyit kell tennie, hogy megadja nekünk a tárolófűtő modelljét, azaz a készülék referenciáját, és mi szállítjuk Önnek a megfelelő fűtőelemeket.

Az Ön irányítószám szerinti körzetében lévő szerelőről is tudunk tájékoztatni, így az Ön számára egy kötelezettség nélküli árajánlatot adhat a fűtőelemek cseréjére.

Hogyan számolhatom ki, hogy mekkora teljesítményre van szükségem egy helyiség fűtéséhez egy tárolófűtéssel?

KERESZTÉNYSZÁMÍTÁS = Együttható x Felület m²-ben x magasság m

PÉLDA:
122 méteres és 2,30 méter magas, szoba, Soriában, egy közepes szigetelésű otthon számára.
Beépített teljesítmény: 12 x 2,30 x 40 = 1104 W → ADS Tárolófűtés 1125W vagy ADL 1200W.

Megjegyzés: ajánlott, hogy a tároló fűtőtestet vagy a tároló fűtőtestek kombinációját közvetlenül a kapott számítás felett helyezze el.

Az alábbi táblázat tartományonként és a lakás szigetelésének típusa szerint mutatja az arányokat, hogy a TÁROLÓFŰTŐK beszereléséhez szükséges számításokat elvégezhessük, kivéve az Ecombi termékcsaládot, amelynek külön táblázata van.

Ez a számítás csak tájékoztató jellegű. Javasoljuk, hogy mindig kövesse egy szakember tanácsát, aki „helyben” figyelembe tudja venni az egyéb tényezőket, mint például a külső homlokzat összes métere, ha ez egy legfelső emelet, a beépítés helyzete stb….

Hogyan számolhatom ki, hogy mekkora teljesítményre van szükségem egy lakás fűtéséhez egy ecombi tárolófűtővel?

Az Ecombi TÁROLÓFŰTŐK teljesítményének kiszámításához különböző tényezőket kell figyelembe vennünk, például az ingatlan területét vagy elhelyezkedését és a lakás szigetelésének típusát.

A névleges teljesítmény kiszámításához meg kell szorozni a számítási együtthatót (a táblázatból a terület és a szigetelés alapján kiválasztva) a lakás négyzetméteres felületével és a magasságával.

 

KERESZTÉNYSZÁMÍTÁS = Együttható x Felület m²-ben x magasság m

PÉLDA:
Szoba 12m2 és 2,30 méter magas, Segoviában, egy közepes szigetelésű otthon számára.
Beépített teljesítmény: 12 x 2,40 x 32 = 922 W → Ecombi ECO3 Tárolófűtés 1050W

Megjegyzés: Javasoljuk, hogy a tároló fűtőtestet vagy a tároló fűtőtestek kombinációját közvetlenül a kapott számítás felett helyezze el.

Ez a számítás csak tájékoztató jellegű. Javasoljuk, hogy mindig kövesse egy szakember tanácsát, aki „helyben” figyelembe tudja venni az egyéb tényezőket, mint például a külső homlokzat összes métere, ha ez egy legfelső emelet, a beépítés helyzete stb….

Az alábbi táblázat tartományonként és a lakás szigetelésének típusa szerint mutatja az arányokat, hogy a számításokat csak az ECOMBI TÁROLÓFŰTŐK beszereléséhez lehessen elvégezni.

Hálószobákban, konyhákban és folyosókon/előszobákban a névleges teljesítmény 20%-kal csökkenthető. Ha a lakás a legfelső emeleten található, a teljesítményt 20%-kal kell növelni. Ha az eredményt megkaptuk, az ECOMBI rendszert közvetlenül a kapott névleges teljesítmény fölé telepítjük a tárolófűtés teljesítményével.

Az Elnur Gabarron tároló fűtőtesteket kábellel szállítják?

Tárolófűtéseink nem rendelkeznek kábellel. Nem jár hozzájuk kábel, mivel a biztosítékkal ellátott sarkantyúktól való távolság túlságosan eltérő ahhoz, hogy meghatározott hosszúságú kábelt szállítsunk. A szakképzett villanyszerelő általában biztosítja a tárolófűtés bekötéséhez szükséges kábelt.

Mi az a kettős érzékelős termosztát?

Ez egy dupla izzós termosztát, amely egyrészt a tároló fűtőmag belső hőmérsékletét, másrészt a helyiség környezeti hőmérsékletét veszi. Ha a hőmérséklet a töltési időszakon belül túllépi a hőmérsékletet, a termosztát képes megszakítani a töltést egy meghatározott időre, és később folytatni a töltést. Így elkerülhető a túltöltés, amely túl nagy hőt okozhat a helyiségben, és megtakarítható az áramfogyasztás, többek között a csúcsidőszakon kívüli időszakban is.

Miért nem nyílik a tárolófűtés ajtaja?

Amikor a tárolófűtés csúcsidőn kívül töltődik, a tárolófűtés ajtaja zárva marad, és nem lehet kinyitni. Általában a közvetlenül utána következő időszakban sem lehet kinyitni, a benne felgyülemlő nagy hő miatt. A bimetálcsík, amely a nyílás nyitását vagy zárását működteti, a hő hatására aktiválódik, és így, ha nagyon erős hőt érzékel a nyílásban, automatikusan bezárja azt.

Van-e azbeszt a tároló fűtőtestek szigetelőanyagában?

Egyáltalán nem. Az Európai Unió 2005 óta megtiltotta az azbeszt használatát bármilyen típusú termékben. Tárolófűtéseinket Spanyolországban gyártják, és megfelelnek többek között az európai minőségi és biztonsági előírásoknak.

Távolról is vezérelhetem a tárolófűtésemet?

Az Ecombi Plus tárolófűtésünk a vezeték nélküli technológiának köszönhetően távolról is vezérelhető. Integrálják a G Control rendszert a radiátor konfigurálásához és távvezérléséhez az interneten keresztül, wifi-kapcsolattal. Ehhez a G Control Hub szükséges, amelyet tartozékként kínálunk.

A G Control rendszer kompatibilis az Amazon Alexa és a Google Assistant hangvezérlő rendszerekkel. Letöltheti exkluzív ingyenes alkalmazásunkat az internetes eszközeire, például tabletre vagy mobiltelefonra. A G Control Hub szükséges, és tartozékként kínáljuk.

Foltok a falakon.

Az esetek nagy többségében, amikor a fal felső része sötétebbnek tűnik, az a levegőben szálló por miatt van, amely a készülék indításakor ég el, és amely ezt a szennyeződést okozza a készülék mellett.

Az én tárolófűtésem termel valamilyen füstöt vagy maradványokat?

Tárolófűtéseink tiszta energiát használnak villamos energiaként, így nem termelnek semmiféle égést, amely füstöt vagy egyéb maradványokat eredményezhet. Ha foltokat vagy szagokat észlelünk, azok általában a fűtőtestben keringő helyiség levegőjében jelenlévő szennyeződésből, füstből vagy porból származnak, de nem a fűtőtest termeli őket. Javasoljuk a karbantartási és tisztítási utasítások betartását.

Eltörtem a töltés/kisütés vezérlő/kereket a tárolófűtésen. Hogyan tudok újat szerezni?

Lépjen kapcsolatba velünk a +34.91.628.14.40-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen, és mi elmondjuk, milyen lépéseket kell tennie a töltés- és/vagy kisütésszabályozás megszerzéséhez.

A tárolófűtés nem melegít úgy, mint régen, vagy egyes helyeken érezhetően melegebb van.

Valószínűleg a készülék egyik fűtőeleme sérült meg. Ez egy egyszerű javítás, amelynek kijavítása után a tárolófűtés 100%-ban működőképes lesz. A fűtőelem cseréjéhez fel kell vennie a kapcsolatot egyik hivatalos szervizünkkel. Az ASTS (After Sales Technical Service in Spain) listáját tartományonként online a www.elnur.es oldalon találja meg.

A tároló fűtőtestek rendelkeznek támasztékkal vagy görgőkkel a helyiségek közötti mozgatáshoz?

Nem. A tároló fűtőtestek fixen vannak felszerelve, és azokat megfelelően kell felszerelni és rögzíteni a falhoz.

Át lehet-e cserélni egy régi tárolós fűtőberendezést egyik lakásból a másikba?

Ha a tárolófűtő régi, vagy legalább 8/10 évnél idősebb, nem javasoljuk, hogy az egyik telephelyről szerelje le, hogy egy másikra vigye. Néhány év működés után a tároló fűtőtest egyes szigetelései, mint például a gyapjúszál vagy a mikroterm, tönkremehetnek, ha az eredeti helyükről elmozdítják őket. Az ilyen típusú alkatrészeket a „Pótalkatrészek”-nél lehet beszerezni az értékesítés utáni szolgáltatói hálózatunkon keresztül vagy az online áruházunkon keresztül.

Miért nem működnek a tárolófűtőim, miután új mérőórát kaptam?

Ez leginkább a régi tárolófűtéses rendszereknél fordul elő, mert a régi mérőórával együtt egy órát is beszereltek, amely egy vezérlődróton vagy piros vezetéken keresztül jelet küldött a kontaktornak az otthonában lévő elektromos vezérlődobozban. Ez a kontaktor az, ami a töltési időszakban (az éjszakai tarifa csúcsidőn kívüli óráiban) energiát enged át a TÁROLÓFŰTŐKBE, áramot enged át ebben az időszakban, és utána megszakítja az áram átfolyását a készülékekben.

A probléma az új digitális mérő felszerelésével jelentkezik, mert a régi mérő mellé szerelt óra megszüntetésével a vezérlővezetéket lekapcsolva hagyják, így a kontaktor nem kap jelzést arról, hogy mikor kell energiát átadni a TÁROLÓFŰTÉSNEK.

Az ECOHHR tárolófűtőm csak langyos?

Az ECOHHR termékcsalád egy magas hővisszatartású tárolófűtés, ez azt jelenti, hogy a tárolófűtés vastagabb szigeteléssel rendelkezik, és a burkolat nem érzi olyan forrónak, mint a régebbi, hagyományos tárolófűtés. Még ha a burkolat langyos is, a fűtőtest még mindig sok hőt tartalmaz a belsejében, készen arra, amikor Ön ki akarja engedni. Ezt a típusú fűtőberendezést úgy tervezték, hogy a beállított hőmérsékletet egész nap fenntartsa, és úgy tervezték, hogy ne pazarolja az energiát, ez azt jelenti, hogy a fűtőberendezés minden nap méri, hogy mennyi hőre van szükség, és szükség szerint beállítja magát.

Az ecombi tárolófűtőm csak langyos?

Ez arra utal, hogy az ECOMBI tárolófűtése csökkenti a saját töltés százalékos arányát, hogy csökkentse az üzemeltetési költségeket. Ez egy normális folyamat az intelligens fűtőberendezésnél, az Ön által beállított programot és hőmérsékletet követve a leghatékonyabb üzemmódot dolgozza ki. Ha nem elégedett a jelenlegi hőteljesítménnyel, akkor javasoljuk, hogy növelje a beállított hőmérsékletet, hogy nagyobb töltést tegyen lehetővé.

Mi a különbség a kézi és az automata tárolófűtések között?

A tároló fűtőtestek a meghatározott órákban töltődnek fel, általában az éjszakai, alacsony villamosenergia-csúcstarifa szerinti órákban. A kézi tároló fűtőtestek a teljes beállított órára töltődnek fel, függetlenül attól, hogy az előző nap mennyi hőt használtak fel. Az automatikus tárolófűtések kiszámítják, hogy mennyi hőt használtak fel az előző nap, és kiszámítják, hogy mennyi ideig kell tölteniük. Ha például egy automatikus tárolófűtés a 7 órányi tárolt hőmennyiségből csak 5 órát használt fel, akkor a következő töltési idő elérkeztével a tárolófűtés 2 órát vár, majd addig tölt, amíg meg nem telik. Ezzel a lehetőséggel átlagosan akár 15%-os megtakarítást is elérhet.

Hány tégla van egy tárolófűtőben?
Tároló fűtőberendezés típusaTéglák mennyisége
ECO20 HHR12
ECO30 HHR18
ECO40 HHR24
ADL 201212
ADL 301818
ADL 402424
ECO158 PLUS4
ECO208 PLUS8
ECO308 PLUS12
ECO408 PLUS16
ADX 84A4
ADX 168A8
ADX 2412A12
ADX 3216A16

THERMIRA LEVEGŐ-VÍZ HŐSZIVATTYÚ

Mi az a SCOP és a SEER?

A klímaberendezések energiahatékonyságát vagy teljesítményét a SCOP és SEER értékekkel mérik.

A SCOP a „szezonális hatásfok együttható”, és meghatározza az aerotermikus rendszer teljesítményét a fűtés során, így kiszámíthatjuk a készülék hőfogyasztását. Másrészt a SEER a „Szezonális energiahatékonysági együttható”, és az aerotermikus rendszer hűtés közbeni teljesítményét mutatja meg.

Ezeknek a szezonális arányoknak az az előnye, hogy figyelembe veszik az olyan paramétereket , mint a berendezés részleges töltésekkel (100%, 74%, 47% és 21%) történő működése, más szóval a legszabályosabb háztartási körülmények között végzett mérések, és tartalmazzák az aerotermikus rendszer fogyasztását, amikor az készenléti állapotban van vagy a termosztát kikapcsolja, mindig figyelembe véve a kültéri különböző hőmérsékleteket.

Így a szezonális hatékonyságnak köszönhetően megismerhetjük a klímaberendezés hatékonyságát egy teljes hűtési vagy fűtési szezon alatt, valamint annak fogyasztását.

Mekkora zajt csap a hőszivattyús levegő-víz rendszer?

Az aerotermikus rendszerek rendkívül csendes gépekből állnak. A különböző gépek adatlapjai különbséget mutatnak a kibocsátott decibelek mennyiségében, de a piacon kapható hőszivattyúk többsége megfelel a megengedett zajszinteknek.

Nyilvánvaló, hogy nem teljesen csendesek, mivel a külső egység kompresszora és ventilátora normál működésük során elkerülhetetlenül kelt némi zajt (a hangzás rendkívül hasonlít egy légkondicionáló egységéhez).

A külső egységet megfelelően kell elhelyezni, és sem nappal, sem éjszaka nem lesz zavaró, mivel a rezgések elhanyagolhatóak. A külső egységbe helyezett szilentblokkokkal (egyfajta rezgéscsillapító rugó) megakadályozható a zaj.

Melyik hőszivattyús levegő-víz hőszivattyú modellre van szüksége az otthonomnak?

Számos tényezőt kell figyelembe venni annak eldöntéséhez, hogy mennyi aerotermikus energiára van szükség az egyes otthonokban: az otthon mérete és típusa, elhelyezkedése, a padló/mennyezet magassága, a szigetelés mennyisége, az aerotermikus rendszerrel együttműködő fűtési és légkondicionáló rendszerek, padlófűtés stb. miatt. Ha kétségei vannak, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk, és segítünk a számításokban.

A léghőszivattyúk megújuló energiaforrások?

Igen, a levegő-víz hőszivattyúk megújuló energiának számítanak, melyek nem szennyezik a környezetet. Így a környezetet nem terheli túlzott kibocsátás, és segít csökkenteni a karbonlábnyomunkat. Megújuló energiaforrásnak számít, mivel minimális energiát használ fel a működéséhez, mivel 3 vagy 4-szer annyi energiát képes biztosítani, mint amennyit elfogyaszt. Ráadásul a kinti levegőben lévő hőenergiát használja fel a lakás fűtésére és klimatizálására különböző fűtési rendszereken keresztül, mint például vízradiátorok, padlófűtés vagy padlóra vagy mennyezetre szerelt fancoil egységek.